Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Επιδότηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι 6.000 ευρώ

Στην Ελλάδα οι φόροι στα αυτοκίνητα δε λένε να σταματήσουν, με τους κυβερνώντες συνεχώς να… σκαρφίζονται νέες τεχνικές για να εισπράξουν περισσότερα χρήματα από ένα μέσο που θεωρείται είδος πρώτης ανάγκης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει με τα φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση, από τη μία πλευρά ανταμείβει με χαμηλά τέλη κυκλοφορίας τα οχήματα που δεν εκπέμπουν ρύπους CO2 αλλά από την άλλη, για οχήματα όπως είναι τα ηλεκτρικά με μηδενικές εκπομπές ρύπων και θα τα δούμε πολύ σύντομα στην Ελλάδα τα… πριμοδοτεί με φόρο πολυτελείας!

Αντίθετα με την Ελλάδα, στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ισπανία, το Κράτος πριμοδοτεί μέχρι 6.000 ευρώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή έως το 25% της τιμής του αυτοκινήτου. Με αυτό τον τρόπο φαίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις της εν λόγω χώρας να βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να δώσει την ευκαιρία σε ιδιώτες να αποκτήσουν ένα όχημα με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και την τσέπη τους. Το πρόγραμμα της Ισπανίας έχει προϋπολογισμό 72 εκατομμύρια ευρώ και θα έχει ισχύει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, εκτός και εάν το ποσό αυτό έχει διατεθεί σε πελάτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.











Πηγή :http://www.zougla.gr/
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails