Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ο Καντονά για υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας;

Την υποψηφιότητά του στην προεδρεία της Γαλλίας επιδιώκει να διεκδικήσει ο Γάλλος ποδοσφαιριστής
Ερίκ Καντονά.Ο πρώην μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη 500 εκλεγμένων αξιωματούχων ως τα τέλη του Φεβρουαρίου. Για αυτό και έστειλε επιστολές σε δημάρχους περιγράφοντας τον εαυτό του ως ένα «ενεργό πολίτη» και ζητώντας την υποστήριξή τους.
«Η δέσμευσή μου με υποχρεώνει να μιλήσω, πιο ειλικρινά από ό,τι συνήθως, αλλά και με μια έντονη συναίσθηση της ευθύνης μου, σε μια εποχή που η χώρα μας αντιμετωπίζει δύσκολες επιλογές οι οποίες έχουν αποφασιστική σημασία για το μέλλον της», ανέφερε στην επιστολή του ο Καντονά, σύμφωνα με τη Λιμπερασιόν.
Ο ηθοποιός πλέον Καντονά αναδεικνύοντας τους κοινωνικούς του προβληματισμούς, επικρίνει την υφιστάμενη κοινωνική κατάσταση στη χώρα, την έκρηξη της ανεργίας και την κοινωνική ανισότητα. Είναι κομματικά ανένταχτος, αφού δεν δραστηριοποιείται υπό τη σκέπη κάποιου πολιτικού κόμματος και εφόσον συγκεντρώσει τις πεντακόσιες υπογραφές, θα πρέπει να επικρατήσει των αντιπάλων του σε δύο γύρους. Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα γίνει στα τέλη Απριλίου και οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο στις αρχές του Μαΐου.
Στην επιστολή του, ο Καντονά ανέφερε ότι με την υποψηφιότητά του θέλει να δώσει «ένα μήνυμα απλό μα ξεκάθαρο• ένα μήνυμα αλήθειας, μα και σεβασμού• ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ένα δυνατό μήνυμα».
Ο πολυπράγμων Καντονά κάνει καριέρα ως ηθοποιός στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και βρίσκεται σε περιοδεία με ένα θίασο που ανεβάζει το έργο Ubu enchaîné? του Αλφρέντ Ζαρύ σε παραγωγή του βρετανού Νταν Τζέμετ.























































Πηγή :http://alexiptwto.blogspot.com
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails