Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Θέλει την μισή Eλλάδα , ενώ μπορεί ....να την έχει όλη.

Το μπαράζ προκλήσεων συνεχίζεται από την Τουρκία με αφορμή τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Η τουρκική εφημερίδα Star δημοσίευσε άρθρο το οποίο περιελάμβανε και χάρτη σχετικά με τα σύνορα που θα είχε η Τουρκία εάν δεν ίσχυε η Συνθήκη της Λωζάννης.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα, η οποία θεωρείται φίλα προσκειμένη στον Πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημοσιεύει έναν χάρτη, όπου η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Θράκη, η Κρήτη, η Κύπρος και πολλά από τα νησιά του Αιγαίου είναι τουρκικά και όχι ελληνικά.
Αυτός ο χάρτης δημιουργήθηκε με αφορμή το γεγονός ότι οι Τούρκοι είχαν κυριαρχικά δικαιώματα και στο Χαλέπι της Συρίας. Μία πόλη, που ήταν η τρίτη μεγαλύτερη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την έχασαν μετά τη Συνθήκη της Άγκυρας. Όπως υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ, θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να αποφευχθούν πολλά από όσα γίνονται σήμερα στο Χαλέπι, αν η πόλη ήταν τουρκική.
Από το χάρτη απουσιάζει και η Αρμενία ενώ η Τουρκία φαίνεται να έχει υπόστον έλεγχό της περιοχές του βορείου Ιράκ όπως η Μοσούλη το Κιρκούκ και το Ερμπίλ.












Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails