Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Δεν μας λέτε ρε ρεμάλια; Που είναι το Φ.Ε.Κ για την αύξηση του Φ.Π.Α;

Ολιγόλογη και χωρίς καμία αναφορά στα κριτήρια επιλογής των νησιών στα
οποία αυξάνεται ο ΦΠΑ λένε ότι είναι η κοινή υπουργική απόφαση που λένε ότι δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στο ΦΕΚ αλλά εμείς δεν το βρίσκουμε.
Αναρτήθηκε όμως στο διαδίκτυο η Εγκύκλιος 1061/2016 του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Κοινοποίηση διατάξεων του νόμου «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» για την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ σε 24% και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στη δεύτερη ομάδα νησιών» που …δεν είναι Φ.Ε.Κ. άρα δεν έχει ισχύ νόμου.
Όπως επισημαίνεται στην Εγκύκλιο, για οποιοδήποτε φορολογικό στοιχείο εκδίδεται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων συντελεστών και εφεξής, ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους συντελεστές, ανεξάρτητα αν αφορά συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα. Επίσης σε πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδονται από 1/6/2016 και αφορούν συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πριν την ημερομηνία αυτή, υπολογίζεται ΦΠΑ με τους νέους συντελεστές.




Όμως οι ταμειακές μηχανές γύρισαν 1% μπροστά στις 12 π.μ. χωρίς να έχει δημοσιευτεί ακόμη το ΦΕΚ. Στην χώρα που έχει παραδώσει την εθνική κυριαρχία δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Εφαρμόζουν νόμους πριν ακόμη δημοσιευτούν. Εισαγγελέας υπάρχει;
















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails