Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΟΜΙΛΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ! Στο δρόμο 11.000 εργαζόμενοι – Ξεκινάει εκποίηση των εμπορευμάτων

Ένα ακόμη λουκέτο παγώνει την αγορά.


Ο βρετανικός όμιλος των πολυκαταστημάτων BHS θα διακόψει σταδιακά τη λειτουργία του μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αφού δεν κατάφερε να βρει αγοραστή, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία συμβούλων Duff & Phelps, ο δικαστικός διαχειριστής της επιχείρησης.

Τα 163 καταστήματα της αλυσίδας θα προχωρήσουν σε εκποίηση των εμπορευμάτων τους εντός των επόμενων εβδομάδων ενώ θα απολυθούν 8.000 εργαζόμενοι. Κινδυνεύουν επίσης οι θέσεις εργασίας άλλων 3.000 ανθρώπων, οι οποίοι είναι εξωτερικοί συνεργάτες του ομίλου που όμως σήμερα απασχολούνται στα καταστήματα BHS.

«Παρά τις σημαντικές προσπάθειες από τους διαχειριστές και τη διεύθυνση των BHS, δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία για την πώληση της επιχείρησης», αναφέρε η εταιρεία Duff & Phelps. «Μολονότι λάβαμε πολλές προσφορές, καμία συμφωνία δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί, λόγω των κεφαλαίων κίνησης που απαιτούνταν για να διασφαλιστεί το μέλλον της εταιρείας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο όμιλος είχε τεθεί υπό εκκαθάριση τον Απρίλιο από την ιδιοκτήτρια εταιρεία Retail Acquisitions.














Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails