Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Το σταυροπόδι προκαλεί κιρσούς στα πόδια;

Οι περισσότερες γυναίκες σταυρώνουν με χάρη τα πόδια τους όταν
κάθονται, επηρεάζει όμως αυτή η συνήθεια την υγεία τους;


Ίσως έχετε ακούσει ότι το σταυροπόδι συμβάλλει στην εμφάνιση των κιρσών στα πόδια. Ισχύει ο ισχυρισμός αυτός; Ποια είναι η γνώμη των ειδικών;

Οι κιρσοί εμφανίζονται κυρίως στα πόδια. Πρόκειται για φλέβες που διογκώνονται και αποκτούν ελικοειδή μορφή. Συνήθως αποτελούν κυρίως αισθητική ενόχληση, δεν αποκλείεται όμως να συνοδεύονται από πόνο και άλλες ενοχλήσεις στα κάτω άκρα.

Σύμφωνα με τον Δρ Τζον Χάρις, χειρουργό από το νοσηλευτικό ίδρυμα Stanford Health Care, το πώς κάθεται η γυναίκα –σταυροπόδι ή όχι– δεν επηρεάζει τις πιθανότητες να εμφανίσει κιρσούς στα πόδια.

Ο ειδικός συνιστά συστηματική γυμναστική και όσο το δυνατόν λιγότερο καθισιόγια να αποφευχθούν οι κιρσοί, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι σημαντικός είναι και ο ρόλος των γονιδίων (κληρονομικότητα) στην εμφάνισή τους.


Μπορεί το σταύρωμα των ποδιών να προκαλέσει άλλες επιπλοκές;

Το σταυροπόδι επηρεάζει κυρίως τη στάση του σώματος. Όταν καθόμαστε, κανονικά τα πέλματα πρέπει να πατούν σταθερά στο πάτωμα ώστε να σταθεροποιείται η λεκάνη, η μέση και η πλάτη.

Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι το σταύρωμα των ποδιών ασκεί πίεση στα νεύρα και ανεβάζει την αρτηριακή πίεση. Οι επιδράσεις αυτές είναι όμως προσωρινές και δεν συνδέονται με χρόνια προβλήματα.


















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails