Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Τάρτα με βερίκοκα φρέσκα, πολύ απλή

Χωρίς κρέμες και αυγά.
Δεν κατέχουμε την τέχνη της τάρτας με φρούτα στην Ελλάδα. Είναι μάλλον ευρωπαϊκή ζαχαροπλαστική. Οι δικοί μας σεφ πλημμυρίζουν τις τάρτες με κρέμες, γάλα, αυγά, στα οποία βυθίζουν κυριολεκτικά τα δυστυχισμένα φρούτα.
Σας προτείνω μια τάρτα απλή, σήμερα. Μόνο ζύμη, ζάχαρη και φρέσκα, ζουμερά βερίκοκα. Τίποτα άλλο.

Υλικά
1 κιλό βερίκοκα ζουμερά και ώριμα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ζύμη σπιτική
60 γραμμάρια τριμμένο αμύγδαλο [προαιρετικά, δείτε παρακάτω]
Φιλαρισμένα αμύγδαλα για από πάνω

Εκτέλεση
Απλώστε τη ζύμη στο ταψάκι σας, το οποίο πρώτα έχετε βουτυρώσει
Με ένα πηρούνι κάντε τρυπούλες, για να μη φουσκώσει
Βάλτε την στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα
Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Πλύντε καλά και αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα
Ρίξτε μια κουταλιά ζάχαρη στον πάτο του ταψιού
Τοποθετήστε τα βερίκοκα στο ταψί, πολύ σφιχτά, σχεδόν το ένα πάνω στο άλλο. Κάπως έτσι

Αλλιώς «πέφτουν» και πλαδαραίνουν
Ρίξτε μια κουταλιά ζάχαρη πάνω στα βερίκοκα
Βάλτε το ταψί στην τελευταία, κάτω σχάρα του φούρνου για 45 λεπτά

Ρίξτε φιλαρισμένα αμύγδαλα από πάνω και φάτε την καλύτερη τάρτα βερίκοκου στον κόσμο!

Κάτι επιπλέον:

Μπορείτε να ρίξετε τριμμένο αμύγδαλο πάνω από τη ζύμη. Από πάνω τοποθετείτε τα βερίκοκα.

Δίνει απίστευτη γεύση, μοναδική!










Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails