Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Κοτόπουλο με κριθαράκι στα τηγάνι

Θέλει παγωμένο λευκό κρασί στο τραπέζι.


Υλικά
4 κομμάτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο
2 φλυτζάνια μανιτάρια κομμένα
1 φλυτζάνι κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
3/4 φλυτζανιού κριθαράκι χοντρό
1 φλυτζάνι καρότα κομμένα
1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
Αλάτι και πιπέρι
2 φύλλα φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση
Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους
Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια
Ροδίστε καλά για 5-7 λεπτά, να μην καούν
Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράζει για 15 λεπτά
Ρίξτε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι
Ρίξτε λίγο νερό, σκεπάστε και αφήστε ακόμη για 15 λεπτά
Προσθέστε ακόμη κι άλλο νερό και ρίξτε το κριθαράκι
Δοκιμάστε τη γεύση, προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι
1 λεπτό πριν βράσει ρίξτε το βασιλικό
Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, να μη λαπαδιάσει το κριθαράκι
Είναι υπέροχο πιάτο, με τυρί τριμμένο από πάνω είναι ακόμη καλύτερο










Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails