Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Οι τρεις φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες

Οι θερμοκρασίες σιγά-σιγά ανεβαίνουν και μαζί κάνουν επίσημα τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις τους οι κατσαρίδες.


Τα ενοχλητικά έντομα που είναι ο... εφιάλτης κάθε νοικοκυράς δε λένε να φύγουν από το σπίτι, ούτε να σκοτωθούν (αφού είναι τα πιο... ανθεκτικά ζώα).

Παρόλα αυτά υπάρχουν τρεις φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από την ενοχλητική παρουσία τους:

Αμμωνία Η έντονη και χαρακτηριστική οσμή της αμμωνίας ρίχνει -κυριολεκτικά- πόρτα στις κατσαρίδες μιας και οι μικρές ανεπιθύμητες κυρίες την απεχθάνονται. Πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αυτή την αδυναμία τους προς όφελός σας; Απλά διαλύστε 2 φλ. αμμωνία σε ένα κουβά νερό και αδειάστε τον στο νεροχύτη.

Επαναπαυθείτε στις δάφνες (σας) Μπορεί εσείς να λατρεύετε τη μυρωδιά τους και να λατρεύετε τη νοστιμιά που προσθέτει στα φαγητά σας, αλλά οι κατσαρίδες νιώθουν μάλλον το αντίθετο για τα δαφνόφυλλα. Επομένως, για να ανακόψετε πιθανές εισβολές τους δεν έχετε παρά να απλώσετε μερικά φύλλα στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου, καθώς και στις μπαλκονόπορτές σας και να σφουγγαρίσετε το σπίτι σας με λίγο νερό στο οποίο θα έχετε προηγουμένως ρίξει μερικά δαφνόφυλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόρδο ή φέτες αγγουριού τα οποία απεχθάνονται εξίσου οι κατσαρίδες.

Σόδα, η μαγ(ειρ)ική Πέρα από δυνατό καθαριστικό, απωθεί αποτελεσματικά τις κατσαρίδες. Φτιάξτε, λοιπόν, το δικό σας σπιτικό εντομοκτόνο, ανακατεύοντας μαγειρική σόδα με ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα σε φύλλα μαρουλιού και τοποθετήστε τα σε όλα τα πιθανά σημεία επιδρομών. Αν και αυτές οι δύο ουσίες είναι θανατηφόρες για τις κατσαρίδες, η μικρή Τερέζα και οι φίλες της δύσκολα αντιστέκονται σε αυτή τη μοιραία λιχουδιά.








Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails