Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Δεν θα πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ!

Ραγδαίες εξελίξεις. Αίτημα συγχώνευσης των δόσεων προς το ΔΝΤ κατέθεσε η κυβέρνηση.
Δεν θα πληρώσουμε τη δόση της Παρασκευής!

Αίτημα συγχώνευσης των δόσεων προς το ΔΝΤ κατέθεσε η κυβέρνηση την Πέμπτη, μία ημέρα πριν την καταβολή ακόμα μίας δόσης προς το ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται, ότι λίγες ημέρες πριν, το κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD στον ιστότοπό του, αναφερόταν στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να καταφύγει στην "επιλογή της Ζάμπιας"...!

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ARD στην Ουάσινγκτον, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, φαίνεται να διαφοροποιείται από τη σκληρή γραμμή του Ταμείου, σύμφωνα με την οποία, όταν κάποια χώρα του οφείλει χρήματα, πρέπει να πληρώνει εγκαίρως.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Μπιλ Μάρεϊ δήλωσε ότι το Ταμείο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να πληρώσει όλες μαζί τις δόσεις του δανείου της για τον μήνα Ιούνιο. Για να γίνει αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει απλώς να ενημερώσει το ΔΝΤ.

Αυτή θα ήταν η "επιλογή της Ζάμπια". Πριν 30 χρόνια κάτι ανάλογο είχε κάνει και το αφρικανικό κράτος με τις δόσεις του δανείου που όφειλε στο ΔΝΤ!!!

Βέβαια ακόμη κι αν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει στο τέλος Ιουνίου 1,6 δισεκ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Όμως με αυτό τον τρόπο, επισημαίνεται στον ιστότοπο του ARD, η Αθήνα θα αγοράσει χρόνο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και για αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα καταφέρει, να καταβάλει τις τέσσερις δόσεις του Ιουνίού προς το ΔΝΤ, συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ, απάντησε αινιγματικά:

"Το ουσιαστικό ερώτημα είναι πώς πέτυχε η Ελλάδα εδώ και 4 μήνες να πληρώνει τους δανειστές της;


Εξακολούθησε να πληρώνει το ΔΝΤ με περισσότερα από 6,5 δισ. δολάρια που πήραμε από το αίμα και τη σάρκα του ελληνικού κράτους. Η Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό έχει καταφέρει να πληρώνει τους δανειστές της.

Αυτό αποδεικνύει ότι το ελληνικό κράτος πέτυχε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, να πληρώνει συντάξεις και μισθούς, εξακολουθώντας να πληρώνει τα χρέη του.

Εναπόκειται τώρα στους πιστωτές μας να είναι λογικοί και να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με προτάσεις οι οποίες θα επιτρέψουν στο ελληνικό κράτος να εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και να ξαναβρεί την ανάπτυξη και επιτέλους να μπορέσουμε να διαγράψουμε την ελληνική κρίση από την ιστορία".

Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails