Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη στελεχών της FIFA

Σοκ προκαλεί η είδηση της σύλληψης υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA
κατά τη διάρκεια ετήσιας συγκέντρωσής τους στη Γενεύη, με συνεργασία του FBI και των Αρχών της Ελβετίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times τουλάχιστον…δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτες κατ» εξακολούθηση και εκβιασμό.

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί στο ξενοδοχείο «Baur au Lac» στη Ζυρίχη, ένα από τα ακριβότερα της πόλης.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η περιγραφή της επιχείρησης από την αμερικανική εφημερίδα, που γράφει: «Την ώρα που οι επικεφαλής της FIFA συγκεντρώνοντας για το ετήσιο συνέδριό τους, περισσότεροι από δέκα Ελβετοί αστυνομικοί με πολιτικά έφτασαν χωρίς προειδοποίηση στο ξενοδοχείο τους, ένα 5στερο ξενοδοχείο με θέα στις Άλπεις και τη λίμνη της Ζυρίχης. Πήγαν στη ρεσεψιόν να πάρουν τα κλειδιά και ανέβηκαν προς τα δωμάτια. Οι συλλήψεις έγιναν χωρίς παρατράγουδα με τουλάχιστον δύο άνδρες να απομακρύνονται απ» τα δωμάτιά τους χωρίς χειροπέδες. Ένας αξιωματούχος της FIFA, ο Eduardo Li από την Κόστα Ρίκα, οδηγήθηκε από το δωμάτιό του σε πλαϊνή πόρτα του ξενοδοχείου και του επετράπη να πάρει μαζί του και τις αποσκευές του».

Όπως έγραψε στο Twitter απεσταλμένος του BBC, στο ξενοδοχείο έφτασε νωρίς το πρωί ο γενικός γραμματέας της FIFA Jerome Valcke δηλώνοντας πως δεν ήξερε τι συνέβαινε ενώ δημοσιογράφος των New York Times τουίταρε πως Ελβετός αστυνομικός βγήκε από το ξενοδοχείο κουβαλώντας δύο βαλίτσες με ντοκουμέντα.

Η έρευνα αποτελεί μεγάλη απειλή και για τον Σεπ Μπλάτερ, σημειώνουν οι New York TImes, τον επί μακρόν πρόεδρο της FIFA που γενικά θεωρείται ο πιο ισχυρός άνδρας στο χώρο του αθλητισμού, παρότι στον ίδιο δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Εντωμεταξύ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη διαδικασία εκλογών, που αναμενόταν να τον οδηγήσει σε πέμπτη θητεία στην προεδρεία της FIFA.

«Είναι τρομερό πόσο διάστημα συνεχιζόταν αυτή η ιστορία και πως άγγιξε σε τόσο μεγάλο βαθμό σχεδόν κάθε κομμάτι του οργανισμού (FIFA). Μοιάζει λες και ήταν ο τρόπος με τον οποίο έκαναν όλες τις δουλειές. Λες και η διαφθορά είχε θεσμοθετηθεί», είπε επίσημος φορέας για το γεγονός.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ελβετική Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να παραδώσει ορισμένους κατηγορούμενους στις αμερικανικές Αρχές με σκοπό να δικαστούν για διάφορα εγκλήματα, δύσκολα όμως οικονομικής φύσεως.








Hotel staff trying to use sheets to hide officials as they exit. pic.twitter.com/o0VFKuFnQi

— Sam Borden (@SamBorden) May 27, 2015














Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails