Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Με Τσόρι... κουπάτος - Κυπελλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός

Η κούπα βάφτηκε... κόκκινη. Ο Ολυμπιακός, εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος
του Μπέρτου, που του έδωσε το προβάδισμα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, δε δυσκολεύτηκε στη συνέχεια να κάνει το παιχνίδι του και να νικήσει εν τέλει την Ξάνθη του Λουτσέσκου με 3-1. Μαγικό γκολ από Τσόρι, Χάρα και Φορτούνης τα άλλα δύο γκολ. Ο Καπετάνος το γκολ των Ακριτών.

Οι «ερυθρόλευκοι», που έφτασαν φέτος στο νταμπλ, πανηγύρισαν τον 27ο τίτλο τους στη διοργάνωση με τα γκολ των Χάρα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, Ντομίνγκες στο 63ο και Φορτούνη στο 80ό λεπτό, ενώ για την ακριτική ομάδα μείωσε ο Καπετάνος στο 87΄. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μποτία.

Το παιχνίδι

Τον Ολυμπιακό περιμέναμε πιεστικό στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, η Ξάνθη ήταν αυτή, όμως, που πίεσε και επέβαλε τον ρυθμό της. Για ένα διάστημα, μάλιστα, (10-17') είχε σχεδόν εγκατασταθεί στα καρέ του Ρομπέρτο.
Οι Ξανθιώτες είχαν και την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τον Κλέιτον να πιάνει ωραίο σκαστό σουτ, αλλά ο Ρομπέρτο απέδειξε γιατί θεωρείται ένας top class τερματοφύλακας, βγάζοντας με δυσκολία με το ένα χέρι.

Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε, λογικά, το παιχνίδι, ωστόσο η Ξάνθη ανέβηκε και πάλι, πιέζοντας με συνεχή στημένα, και έχοντας μέσα σε 1' δύο καλές φάσεις, με τον Σολτάνι να μην πιάνει καλό σουτ, ενώ μετά από το κόρνερ που ακολούθησε, η κεφαλιά του Αλγερινού κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το λάθος που έκανε τη διαφορά

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα “βγει” στο 0-0, ο Μπέρτος έκανε τη διαφορά για τον... Ολυμπιακό. Έτσι, και ενώ βρισκόμασταν στο λεπτό των καθυστερήσεων, επέλεξε να γυρίσει τη μπάλα με το στήθος στον Κυριακίδη. Έκανε όμως σιγανό γύρισμα, και ο Χάρα που καιροφυλακτούσε εκμεταλλεύτηκε το τραγικό του λάθος και άνοιξε το σκορ.

Τσόρι... χάρμα οφθαλμων

Το γκολ αυτό έκοψε τα φτερά της Ξάνθης, η οποία εμφανώς επηρεασμένη δε μπόρεσε να έχει εξίσου καλή απόδοση στο δεύτερο μέρος. Με τον Τσόρι ανεβασμένο στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο Αργεντίνος ανέλαβε να καθαρίσει το παιχνίδι, και το κατάφερε με τον... ομορφότερο τρόπο. Στο 63ο λεπτό πήρε τη μπάλα από το ύψος της σέντρας και αριστερά, πέρασε δύο παίκτες, μπήκε από πλάγια στην περιοχή και πλάσαρε υποδειγματικά στην απέναντι γωνία τον Κυριακίδη, που δε μπόρεσε να βγάλει το τελειώμα του Αργεντίνου μάγου...

Το γκολ αυτό ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι, με την Ξάνθη να ανεβαίνει και τον ρυθμό του παιχνιδιού να πέφτει. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν και 3ο γκολ, με τον Φορτούνη που μπήκε ως αλλαγή να νικά με υπέροχη εκτέλεση φάουλ τον γκολκίπερ της Ξάνθης, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο σκορ.

Η Ξάνθη με τον Καπετάνο (που δεν ξεκίνησε βασικός) να είναι πολύ δραστήριος, πίεσε στα τελευταία 10', και κατάφερε να μειώσει στο 87' με τον διεθνή Έλληνα φορ. Πέραν τούτου όμως... ουδέν, με τους ερυθρόλευκους, αφού έμειναν με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις, λόγω αποβολής του Μποτία, να πανηγυρίζουν στο τέλος την κατάκτηση του Κυπέλλου, που ήταν το 27ο στην ιστορία των ερυθρολεύκων.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας (84’ Κασάμι), Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Τσόρι (78’ Μήτρογλου), Ντοσεβί, Φουστέρ (65’ Φορτούνης), Χάρα.

SKODΑ Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (78’ Μπαξεβανίδης), Γουάλας, Γούτας, Καρυπίδης, Ομπόντο (79’ Φερνάντεθ), Παπαστεριανός (66’ Καπετάνος), Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Κλέιτον.










Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails