Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Στο μάτι του ΣΔΟΕ το ίδρυμα Παπανδρέου για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή..

Το "Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου" περιλαμβάνεται μεταξύ των 387 φυσικών και νομικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος και φοροδιαφυγή και ήδη η έρευνα επικεντρώνεται στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και εμβασμάτων του Ιδρύματος καθώς έχει διαπιστωθεί διακίνηση χρηματικών ποσών χωρίς να προκύπτει ο σκοπός τους και ο προορισμός.

Το Ίδρυμα συστεγαζόταν με το Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου και από διετίας είχαν υπάρξει πληροφορίες για εισροή χρημάτων από το καθεστώς Καντάφι, εισροές που τώρα ερευνώνται από το ΣΔΟΕ.
Το τελευταίο διάστημα το Ίδρυμα υπολειτουργεί, με τα οικονομικά του να έχουν καταρρεύσει. Οι τελευταίοι τέσσερις υπάλληλοι απολύθηκαν πριν από μερικούς μήνες ενώ και η ιστοσελίδα του ιδρύματος είναι πλέον εκτός λειτουργίας.
Χρήματα δεν μπαίνουν από πουθενά και κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον γι αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μη κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε το 1996 στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.








Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


2 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εφημερίδα Realnews,
σε σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει το οποίο και προβάλει σαν κεντρικό θέμα στο αυριανό πρωτοσέλιδό της, με τίτλο «Σε λίστα του ΣΔΟΕ το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου», επέλεξε από το σύνολο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΔΟΕ, να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο ΙΑΠ!
Είναι προφανές ότι, η είδηση που προβάλει, είναι απολύτως σωστή. Πράγματι το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο Ίδρυμα.
Ωστόσο, η εφημερίδα δεν έπραξε όπως όφειλε τα αυτονόητα. Δεν έκανε την έρευνα που επιβάλλει η δεοντολογία προκειμένου να καταγράψει και το αποτέλεσμα του ελέγχου. Δηλαδή, ότι όλα ευρέθησαν εντάξει, ώστε η αλήθεια να είναι παρούσα και ο τίτλος ολόκληρος: Το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο ΙΑΠ και δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.
Μια απλή ερώτηση στο ΣΔΟΕ ή στο ΙΑΠ, θα ήταν αρκετή για να λάβει την σωστή απάντηση.
Σκοπός όμως ήταν, μέσα από την απλή παράθεση ενός γεγονότος, να μείνει σκιά [...]

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα το μεμπτό στο ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου
• Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 17:04

Χωρίς να διακριβωθεί τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. Το έγγραφο υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 4 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με το έγγραφο «η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατόπιν σχετικού εγγράφου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, διενήργησε έλεγχο επί συγκεκριμένων τραπεζικών συναλλαγών του αναφερόμενου Ιδρύματος, ο οποίος περαιώθηκε χωρίς να διακριβωθεί τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος».
Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε ασκήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ζητώντας να ενημερωθεί ποιο είναι το αποτέλεσμα του ελέγχου του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου.
Στην ερώτηση που είχε απευθύνει ο κ. Νικολόπουλος στο υπουργείο Οικονομικών, επικαλείτο δημοσίευμα της Real News σύμφωνα με το οποίο οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί έστρεψαν τα φώτα τους, στον κοινωφελή οργανισμό τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Αρχή για το Ξέπλυμα έστειλε έγγραφο στο ΣΔΟΕ, ζητώντας να διενεργήσει έλεγχο. Ήταν, όπως αναφέρει ο βουλευτής, μια από τις 387 εντολές ελέγχου φυσικών και νομικών προσώπων που έστειλε η Αρχή και ο επικεφαλής της Παναγιώτης Νικολούδης.

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails