Τρίτη 2 Απριλίου 2013

«Είκοσι χιλιάδες λεύγες υπό τη θάλασσα», με την υπογραφή του Ντ. Φίντσερ

Μια ακόμα κινηματογραφική εκδοχή του πολυδιαβασμένου μυθιστορήματος του Ιούλιου Βέρν:
«Είκοσι χιλιάδες λεύγες υπό τη θάλασσα» θα γυριστεί στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αυστραλιανής κυβέρνησης, τη σκηνοθεσία της ταινίας θα αναλάβει ο αμερικάνος σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φίντσερ - γνωστός από τα φιλμ «Fight Club» (Φάιτ Κλάμπ), «Seven», «Το κορίτσι με το τατουάζ» κ.α.
Σε κοινή ανακοίνωσή της με τον υπουργό Τεχνών Τόνι Μπερκ, η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ ανέφερε πως αυτή θα είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ στη χώρα. Όσον αφορά το επιτελείο των ηθοποιών που θα ενσαρκώσουν τους μυθιστορηματικούς ρόλους, αυτό δεν έχει ακόμα οριστεί. Πάντως, οι υπεύθυνοι της παραγωγής διέψευσαν την είδηση ότι ο Μπραντ Πιτ θα υποδυθεί το ρόλο του Νεντ Λαντ, του φημισμένου ήρωα που ανέλαβε να κυνηγήσει το «τέρας» των θαλασσών που αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν το υποβρύχιο «Ναυτίλος» του διάσημου πλοιάρχου Νέμο.

Η επερχόμενη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Είκοσι χιλιάδες λεύγες υπό τη θάλασσα», που γράφτηκε το 1869 -1870, αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά, μετά από εκείνες των Ζορζ Μελιές (1907), Στούαρτ Πάτον (1916) και Ρίτσαρντ Φέλισερ (1954).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση της Καμπέρας προσέφερε επιχορήγηση 21,6 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (17,5 εκατ. €) στο πλαίσιο ενός προγράμματος υποστήριξης της τοπικής κινηματογραφικής βιομηχανίας που αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας του ακριβού δολαρίου.


Η νέα ταινία του Φίντσερ θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες με την υπογραφή της εταιρείας Ουόλτ Ντίσνευ (Walt Disney).


















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails