Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η πολική αρκούδα εξαφανίζεται

Και όμως οι πολικές αρκούδες αρκούδες μπορούν να σωθούν παρά το οδυνηρό φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες οι εκπομπές ρύπων και οι παγετώνες της Αρκτικής που λιώνουν λόγω της μεταβολής της θερμοκρασίας σε όλο τον πλανήτη, έχουν οδηγήσει την πολική αρκούδα σε μια αμετάκλητη πορεία εξαφάνισης.

Μια μελέτη προτείνει την ταχεία μείωση εκπομπών με κάθε τρόπο συμβάλλοντας άπαντες ανεξαιρέτως. Ο Dr Steven Amstrup μελετητής αναφέρει πως από το 2007 ήδη τα δύο τρίτα των 22.000 συνολικά πολικών αρκούδων θα εξαφανιστούν στη διάρκεια του επόμενου αιώνα.
Αυτό κυρίως έχει να κάνει με τις βιομηχανικές εκπομπές ρύπων. Το κλειδί στην επιχειρηματολογία της μελέτης είναι ότι δεν υπάρχει σημείο καμπής και η μάχη θα χαθεί εάν οι βιομηχανικές κοινωνίες δεν μειώσουν τις εκπομπές και ο άνθρωπος δεν περιορίσει την απώλεια ενέργειας, την χρήση χημικών χρηστικών και δεν δημιουργήσει περισσότερες φυσικές δυνατότητες να ζει στην καθημερινότητά του.
«Η διατήρηση της ισορροπίας στη φύση είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας», τόνισε ο Dr Amstrup.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails