Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Wikileaks: Απαγωγή από τη Μοσάντ στην Ηγουμενίτσα

«ΤΑ ΝΕΑ» σε συνεργασία με το Wikileaks δημοσιεύουν αποκλειστικά για την Ελλάδα τις απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor, της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που έχει χαρακτηριστεί ως «σκιώδης» CIA.

Για «συμμετοχή της Μοσάντ» στην απαγωγή του τρομοκράτη Μπρούνο Μπρεγκέ, στενού συνεργάτη του Κάρλος του Τσακαλιού, λίγο έξω από το λιμάνι της Κέρκυρας, κάνει λόγο μήνυμα ανθρώπου κοντά στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες που περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor.

Ήταν 17 Ιουνίου 2011 όταν ο Φρεντ Μπάρτον, αντιπρόεδρος της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που εργαζόταν για λογαριασμό της αντιτρομοκρατίας στον Τομέα Ασφαλείας του Διπλωματικού Σώματος των ΗΠΑ, έλαβε στην ηλεκτρονική του θυρίδα ένα πολύ ενδιαφέρον email: εγκάρδιος ισραηλινός φίλος του τον ενημέρωσε ότι επικοινώνησε με πρώην συνεργάτες του που είχαν θητεύσει μαζί στη Γερμανία και την Ανατολική Ευρώπη και πως τα κατάφερε να συλλέξει κάποιες εμπιστευτικές πληροφορίες για τον εδώ και 17 χρόνια εξαφανισμένο Μπρεγκέ, ο οποίος εθεωρείτο σύνδεσμος της ομάδας Κάρλος με τον ΕΛΑ και τη 17Ν.

Σύμφωνα με τον εγκάρδιο φίλο, ο στενός συνεργάτης του Κάρλος μαζί με τη σύντροφό του και τη δίχρονη κόρη τους Σόνα επιβιβάστηκαν σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα στις 11 Νοεμβρίου 1995 με προορισμό την Αγκώνα, ένα ταξίδι που διαρκούσε 15 ώρες. Όταν το πλοίο έδεσε στο λιμάνι, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, σε αντίθεση με τη σύντροφο και την κόρη του, δεν τον άφησαν να αποβιβαστεί από το πλοίο καθώς ήταν καταχωρημένος στην «κόκκινη λίστα» με τα ανεπιθύμητα πρόσωπα. Έτσι, ο Μπρεγκέ αναγκάστηκε να παραμείνει στο πλοίο, το οποίο πήρε το δρόμο της επιστροφής. «Οι Ιταλοί ενημερώθηκαν για την παρουσία του Μπρούνο στο φέρι από την Ελληνική Αστυνομία. Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες τον περίμεναν στην Ηγουμενίτσα για τον συλλάβουν. Προφανώς οι Έλληνες δρούσαν για λογαριασμό των γαλλικών Αρχών», αναφέρει ο εγκάρδιος φίλος και εξηγεί ότι από το 1994 για μεγάλα χρονικά διαστήματα ο τρομοκράτης ζούσε κοντά στην Ηγουμενίτσα, εν γνώσει και από την προστασία των υπηρεσιών της χώρας. Μετά τη σύλληψη του Κάρλος, ο Μπρούνο πέρα από την Ελλάδα, ταξίδευε στην Ιταλία και την Αυστρία. Στο μήνυμα ο ισραηλινής καταγωγής πληροφοριοδότης επισημαίνει ότι τα προβλήματα του Μπρεγκέ άρχισαν όταν οι Έλληνες και οι Γάλλοι ανακάλυψαν ότι ήταν διπλός κατάσκοπος.

«Ενώ οι Έλληνες τον περίμεναν στο λιμάνι για να τον συλλάβουν, ομάδα ισραηλινών κομάντο με τη συνοδεία πολεμικού πλοίου και ελικόπτερου, που είχαν λάβει μέρος σε αποστολή κοντά στη Κύπρο, έλαβαν εντολή να “αποσπάσουν” τον Μπρούνο πριν φτάσει στο λιμάνι. Τον πήραν 17 λεπτά πριν την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας», αναφέρει ο φίλος με τις επαφές στη Μοσάντ.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του Μπρεγκέ συνοδεύτηκε από φήμες για την εμπλοκή πλοίου του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση απαγωγής του. «Δεν είναι αλήθεια», λέει ο Ισραηλινός. «Υπήρχαν κάποια άτομα σε ευρωπαϊκά λιμάνια που παρουσιάζονταν ως αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, ΑΛΛΆ ΉΤΑΝ ΑΠΌ ΤΗ Μοσάντ και τις υπηρεσίες πληροφοριών του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Στελέχη της Μοσάντ που ήταν υπήκοοι ευρωπαϊκών χωρών παρίσταναν τους “αξιωματικούς του ΝΑΤΟ” σε πολλές προηγούμενες αποστολές ανά τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της Μέσης Ανατολής», σημείωνε ο Ισραηλινός στην ενημέρωσή του προς τον αντιπρόεδρο της Stratfor.































ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails