Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Θαυματουργό εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας

Χιλιάδες ζωές θα μπορούσε να σώσει ένα νέο, πολλά υποσχόμενο εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου με κωδική ονομασία 4CMenB παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων (ESPID), που πραγματοποιείται στη Χάγη.

Εμβόλιο-«ασπίδα» της παιδικής υγείας

Στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε συνολικά 1.800 παιδιά, το εμβόλιο έδειξε να προσφέρει 80% προστασία ενάντια στα περίπου 1000 στελέχη του μηνιγγιτιδόκοκκου Β που συλλέχθηκαν από όλη την Ευρώπη. Επιπλέον, η δράση του φάνηκε να μην επηρεάζεται από άλλα εμβόλια.

Σε δεύτερη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 1.500 παιδιά, το εμβόλιο φάνηκε να προσφέρει προστασία ακόμα και όταν χρησιμοποιούνταν ως ενισχυτικό.

Η μηνιγγίτιδα Β αποτελεί την πιο κοινή και επικίνδυνη μορφή βακτηριακής μηνιγγίτιδας, καθώς εάν δεν ακολουθηθεί εγκαίρως η απαραίτητη θεραπεία μπορεί να αποβεί μοιραία μέσα σε λιγότερο από τέσσερις ώρες.

Το 4CMenB βρίσκεται τώρα στη διαδικασία της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ) η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.














Πηγή :http://www.tovima.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails