Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Κόλαφος οι καταθέσεις για τα «στημένα»!

Το φως της δημοσιότητας είδε η κατάθεση του συντονιστή του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Γκράχαμ Πίκερ στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές στις 21/2/2011, για την υπόθεση των ύποπτων αγώνων. Τα όσα ανέφερε τότε αποτελούν κόλαφο για συγκεκριμένα πρόσωπα και ομάδες, ενώ επισημαίνεται ξεκάθαρα πως τόσο τα επίμαχα παιχνίδια όσο και τα στοιχεία που οδήγησαν σε αυτά, είναι κατά 90% διεφθαρμένα και ακριβή. Ιδιαίτερη αναφορά σε Μπέο.

Τέλος του μήνα ή το αργότερα αρχές Ιουνίου, είναι γνωστό πως οι πρώτοι ύποπτοι για την υπόθεση των –κατά την UEFA- ύποπτων αγώνων, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Σήμερα, 21/5, ωστόσο, το zougla.gr αποκάλυψε την κατάθεση στις εισαγγελικές αρχές στις 21/2, ενός εκ των τεσσάρων αξιωματούχων της UEFA που είχαν έρθει εν κρυπτώ στη χώρα μας για να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Πρόκειται για τον συντονιστή του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Γκράχαμ Πίκερ, ο οποίος μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «κατά 90%» διεφθαρμένους στους 40 αγώνες που περιλαμβάνονται στους φακέλους, μιλάει για τους τρόπους με τους οποίους στήνονται τα παιχνίδια και κατονομάζει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ως τον Έλληνα παράγοντα με τις πιο συχνές αναφορές σε ύποπτα παιχνίδια.

«Το σύστημά μας βασίζεται σε πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους παρόχους στοιχηματισμού, τις οποίες επεξεργάζονται ειδικοί στοιχημάτων οι οποίοι παρακολουθούν τις εταιρείες στοιχημάτων και παρέχουν την εξέλιξη του στοιχηματισμού. Οι αναφορές στηρίζονται στη στατιστική ανάλυση και έχουμε ειδικούς στοιχημάτων οι οποίοι καταλήγουν στα συμπεράσματα περί του αν ένας αγώνας είναι ύποπτος. Σε ποσοστό 90% τα αποτελέσματα είναι ακριβή γιατί οι αριθμοί δεν λένε ψέματα», αναφέρει ο κ. Πίκερ και προσθέτει:

«Ο υπεύθυνος για το στήσιμο ενός αγώνα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, όπως μέλη ομάδας οργανωμένου εγκλήματος ή ο πρόεδρος της ομάδας ή κάποιος ατζέντης των παικτών, ο οποίος υπόσχεται στους παίκτες ή στους διαιτητές χρηματικές αποδοχές, δύναμη, κάποια καλή μετεγγραφή ή άλλα δώρα».

Ο συντονιστής του πειθαρχικού τμήματος της UEFA συνεχίζει: «Το όνομα το οποίο εμφανίζεται πιο συχνά μέσω αναφορών που έχουμε από την Ελλάδα είναι αυτό του Αχιλλέα Μπέου. Βέβαια, η UEFA ερευνά μόνο τα παιχνίδια και όχι τα πρόσωπα».

Στο ίδιο δημοσίευμα, αποκαλύπτονται και οι αναφορές της UEFA για τον αγώνα κυπέλλου Διαγόρα-Ατρομήτου(3/2/2011) και Ηλιούπολης-Λεβαδειακού (22/3/2011).

Θυμίζουμε πως τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσουν οι κλήσεις της Εισαγγελίας προς ύποπτους ποδοσφαιριστές, παίκτες του στοιχήματος, παράγοντες και διαιτητές, ενώ αναμένεται δικαστική συνδρομή από εννέα χώρες!













Πηγή :http://www.sport-fm.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails